Wolk

Falling Forward


Werkboek: Falling Forward (om te bestellen klik hier)

Een Falling Forward groep is voor mannen die vrij willen worden van allerlei vormen van seksueel verslavingsgedrag. Ze komen wekelijks bij elkaar om samen “in het licht te staan”. De groep is voor het afleggen van verantwoording (accountability), het belijden van zonden bij het Kruis, en om gebed te ontvangen.
Waarden in de groep zijn vertrouwelijkheid, eerlijkheid en veiligheid.

Wat wordt er van je verwacht?
Deze groepen zijn voor christelijke mannen die zeer gemotiveerd zijn om vrij te worden van hun seksverslaving. Dat betekent in principe altijd komen op de wekelijkse avond van circa 2 uur, je voorbereiden (lezen werkboek, vragen/opdrachten uitwerken), volkomen openheid en eerlijkheid, en bereid zijn om te werken aan de wortels van je verslaving. Dat kan betekenen dat je naast deze groep pastorale of professionele hulp zoekt. 

Hoe gaat het toe bij deze groep?
De avonden hebben een vast patroon, met

  • de check-in (kort delen hoe het deze week ging)
  • aanbidding
  • gezamenlijk: onderwijs vanuit het werkboek
  • in kleine groepen: voor ieder persoonlijk de verwerking hiervan, met gebed

Hoe lang duurt zo’n groep?
Dat kan per groep variëren. In Veenendaal werken we met een gesloten groep, dat wil zeggen dat deelnemers wekelijks bij elkaar komen, en er tussentijds geen nieuwe deelnemers instromen. De groep is van begin oktober 2021 tot eind april 2022, inclusief enkele onderbrekingen in de vakantieperioden. Deze groep is vol.  

Hoe kan ik meedoen?
Er zijn Falling Forward groepen in Veenendaal en Assen, allebei op maandagavond.

Als je belangstelling hebt om deel te nemen kun je je aanmelden via fallingforward@lwnederland.nl. We behandelen dit met vertrouwelijkheid. Voor de groep in Veenendaal is de eerstvolgende mogelijkheid in seizoen 2022/2023. We vragen je een vragenlijst in te vullen, waarna je uitgenodigd wordt voor een intakegesprek met de leiding van de groep. Daarna is er voor beiden een moment om te zien of jij bij de groep past en of de groep bij jou past. Aan deelname van een Falling Forward groep zijn kosten verbonden.

Voor “de vrouw van”
Voor vrouwen die een partner hebben die seksverslaafd is,  hebben we het boekje Verlangen naar verbondenheid uitgegeven. Om te bestellen klik hier.
We bevelen stichting Kostbaar Vaatwerk aan, die is opgezet voor en door vrouwen die een relatie hebben met een man die seksverslaafd is (geweest), zie  www.kostbaarvaatwerk.nl

Vrouwen en seksverslaving
Vrouwen die worstelen met seksverslaving is niet zo bekend, maar wel een groeiende groep die daar mee te maken heeft. we verwijzen je graag door naar:
Website Doorbroken schaamte
Christelijke gespreksgroep van Jantine Stam: Eenzame seksualiteit

Artikelen over Falling Forward

 

Falling Forward maakt deel uit van het netwerk van Purity4Life.

 


Falling Forward

Wat deelnemers zeggen

Mijn relatie met God is veranderd, denk meer en bid meer tot God, maar ben nog niet waar ik wil wezen.

Ben naar mijn partner toe veel meer open, we bidden met elkaar, lezen samen Bijbel. Voorheen gebeurde dit niet. Leefden we langs elkaar heen. (Wat mijn schuld is omdat ik zo vast zat in pornoverslaving dat ik veel te weinig tijd maakte voor mijn vrouw en goede vrienden.)

Lees meer...